Maak een afspraak

Even voorstellen: Drs. Koeijers

Met veel plezier verwelkomen wij Drs. G.F. Koeijers in de Boerhaave Kliniek. Met meer dan 30 jaar ervaring in plastische chirurgie en een internationale achtergrond, brengt hij een veelheid aan expertise en persoonlijke inzichten mee. In deze blog vertellen we meer over zijn carrière, wat hem drijft, en hoe hij zijn patiënten helpt om hun verwachtingen en wensen te realiseren.

Achtergrond en opleiding
Vito Koeijers is geboren en getogen in Curaçao. De motivatie van Koeijers om plastisch chirurg te worden, ontstond op jonge leeftijd. “Ik wilde altijd tovenaar worden”, vertelt Koeijers. “Maar kende niemand in mijn omgeving die bekwaam was in het toveren.” Een vriend van hem raakte eerstegraads verbrand bij een ongeluk in Curaçao. Na behandeling in een brandwondencentrum in Venezuela herstelde zijn vriend volledig, zonder zichtbare littekens. “Toen ik zag wat de plastisch chirurg met mijn vriend had gedaan, wist ik dat plastisch chirurgen tovenaars waren, dus dat ga ik worden”.

Na het afronden van zijn middelbare school op Curaçao verhuisde Koeijers naar Nederland om geneeskunde te studeren. Zijn passie voor plastische chirurgie werd al snel duidelijk tijdens zijn opleiding in Nijmegen, waarna hij een deel van zijn specialisatie volgde bij het St. Josef ziekenhuis (nu het Máxima Medisch Centrum) in Eindhoven en de rest van zijn specialisatie heeft hij gevolgd in Nijmegen. In 1994 voltooide hij zijn opleiding en begon hij aan zijn carrière in Nederland als plastisch chirurg in onder andere in het Andreas ziekenhuis (nu onderdeel van OLVG) Amsterdam, bij de Bergman Kliniek en uiteindelijk 15 jaar gewerkt bij het Stedendriehoek, waar de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen en het Deventer ziekenhuis onder vallen. Naast zijn werk in Nederland reisde Koeijers veelvuldig naar Zuid-, Midden- en Noord-Amerika om zijn kennis en ervaring te vergroten. Na 25 jaar in Nederland te hebben gewerkt, verhuisde hij terug naar Curaçao voor 6 jaar en nu is hij werkzaam bij Boerhaave! 

Specialisatie
Met meer dan 30 jaar ervaring in plastische chirurgie, heeft Koeijers zich gespecialiseerd in borstoperaties: borstvergrotingen, -verkleiningen, -reconstructies of liften.  Daarnaast voert hij ook liposucties, lipofillings en ooglidcorrecties uit.

Werkwijze
Voor Koeijers draait plastische chirurgie om meer dan alleen de technische uitvoering. “De belangrijkste vraag die ik stel aan mijn patiënten is: wat is je wens?” legt hij uit. Vaak hebben patiënten moeite om precies onder woorden te brengen wat ze willen, en het is dan aan de chirurg om door te vragen en hun verwachtingen helder te krijgen. “Als je begrijpt wat de patiënt echt wil, kun je de kans op teleurstelling minimaliseren. Het is mijn taak om eerlijk te zijn over wat mogelijk is en wat niet, en om ervoor te zorgen dat de patiënt zich goed geïnformeerd voelt voordat ze een beslissing nemen.” 

De voorbereiding op een plastische ingreep begint al tijdens het consult. Koeijers benadrukt dat het belangrijk is om gedetailleerde informatie te geven en de patiënt de tijd te geven om alles goed te verwerken. “Mensen kunnen niet alles in één keer onthouden, en dat is helemaal niet erg. Ik moedig mijn patiënten aan om altijd terug te komen als ze nog vragen hebben.” 

Op de dag van de operatie zorgt hij voor een ontspannen sfeer. “Het is serieus werk, maar het moet ook luchtig blijven. Ik vraag patiënten bijvoorbeeld welke muziek ze willen horen tijdens de operatie, zodat ze zich op hun gemak voelen.” Het is van belang dat je je goed voorbereidt voor een operatie. Dit kan je doen door je in te lezen in de brochures, die de kliniek, vóóraf aan een operatie stuurt. Daarnaast is het van belang je goed in te lezen in het herstel en de nazorg. 

Tip
Voor mensen die overwegen een plastische ingreep te ondergaan, is er vaak veel twijfel. Dit is volkomen normaal en moet serieus genomen worden. Koeijers geeft een helder advies: “Bij twijfel, niet doen, totdat je meer dan 90% zeker bent dat je het echt wilt.” Het is ook essentieel dat je vertrouwen hebt in je plastisch chirurg. Zelfs als iemand de meest bekwame chirurg is, moet je je als patiënt comfortabel en begrepen voelen. “Denk na of je je prettig voelt bij de arts. Vertrouw je hem of haar? Begrijpt deze persoon jouw zorgen en wensen? Als het niet goed voelt, doe het dan niet,” zegt Koeijers. En het werkt twee kanten op: Koeijers benadrukt dat hij zelf ook een ingreep niet zal uitvoeren als hij geen goed gevoel heeft bij een patiënt. “Als de chemie er niet is, kan het proces geen goede afloop hebben,” zegt hij.

Misvatting over plastische chirurgie
Een van de grootste misvattingen die Drs. Koeijers vaak hoort, is dat plastische chirurgen perfectie kunnen leveren zonder littekens achter te laten. Veel mensen verwachten dat na een ingreep hun lichaam er moeiteloos en zonder littekens uitziet. De realiteit is echter anders. Elke chirurgische ingreep laat sporen achter, hoe klein die ook zijn.

“Er is altijd een bepaalde marge van nauwkeurigheid die we kunnen bereiken, maar het idee dat je een operatie kunt ondergaan zonder littekens kan niet” legt Koeijers uit. Hoewel plastisch chirurgen zeer ervaren zijn in het minimaliseren en verbergen van littekens, kan niemand de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam volledig controleren. Littekens zijn een normaal onderdeel van elke chirurgische ingreep en heeft tijd nodig om te herstellen. 

Persoonlijke inzichten
Voor Koeijers is het belangrijk om altijd in gedachten te houden dat plastische chirurgie niet alleen fysieke, maar ook mentale veranderingen teweegbrengt. Een van zijn vroegere ervaringen herinnert hij zich nog goed: een patiënte was na een borstoperatie dolgelukkig, terwijl hij zelf vond dat het resultaat beter had gekund. “Ze vertelde me dat ze van een heel slecht punt kwam en dat het voor haar perfect was. Dat was een waardevolle les voor mij: het draait niet om mijn mening, maar om hoe de patiënt zich voelt.” Een ander voorbeeld is hoe sommige patiënten door hun uiterlijk onzeker zijn geworden. Na de ingreep ziet Koeijers vaak een enorme transformatie in hun zelfvertrouwen. “Wanneer vrouwen binnenkomen en zich schamen voor hun borsten, en vervolgens trots en rechtop naar buiten lopen, weet ik dat ik hen niet alleen fysiek, maar ook mentaal heb kunnen helpen.”

Wil je graag op consult komen bij Drs. Koeijers? Dat kan! Boek online een consult in of bel naar 088 4000 200. 

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp