Maak een afspraak

BOERHAAVE UTRECHT IS GEOPEND!

De tweede vestiging van Boerhaave is geopend in Utrecht! Dat betekent dat we ook in Utrecht gepersonaliseerde zorg kunnen aanbieden en hiermee een positieve bijdrage kunnen leveren aan het zelfvertrouwen van onze patiënten.

Vanaf heden bent u dus ook van harte welkom voor een adviesgesprek in onze nieuwe vestiging aan de Hertogswetering 2 in Utrecht.

Wilt u graag een afspraak maken bij Boerhaave Utrecht voor een vrijblijvend adviesgesprek? Klik dan op de onderstaande button of bel naar: 088 – 4000 200. Let op: vanwege de opstartfase kan het ook voorkomen dat het adviesgesprek plaatsvindt op onze locatie in Amsterdam.

Het ontwerp

De architectuur van Boerhaave Kliniek Utrecht is van entree tot operatiekamers innovatief. De duidelijk zichtbare entree zorgt voor een gastvrije uitstraling. Patiënten, bezoekers en medewerkers betreden op laagdrempelige wijze het gebouw. Via de uitnodigende hoofdentree komt men in de entreehal met uitzicht op de groene binnentuin. De centrale binnentuin vormt het groene hart van het gebouw en is zowel op de begane grond als de eerste verdieping omgeven door alle zorgfuncties. De patiënten kunnen zo optimaal genieten van maximale rust. Het gebouw is voorzien van grote verticale raampartijen van vloer tot plafond die uitzicht bieden op het groen en zorgen voor extra veel daglicht.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. De platte daken van het gebouw worden ingevuld met vegetatiedaken, dakterrassen, sportvelden en zonnepanelen.

Uniek duurzaam concept

Het compacte bouwvolume en de toegepaste duurzame materialen minimaliseren de energiebehoefte en het warmteverlies van het gebouw. De betonnen skeletconstructie is zo ontworpen dat maximale flexibiliteit bereikt wordt om toekomstige aanpassingen mogelijk te maken, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Het gebouw is extreem goed geïsoleerd en het dak is voorzien van meer dan 250 zonnepanelen die een grote hoeveelheid eigen energie opwekken. De energiezuinige en onderhoudsarme installaties, waaronder vier warmtepompen die gelijktijdig warmte en koude lucht kunnen produceren, hebben een minimale energievraag en maximale levensduur. Daarbij is de warmte- en koelvraag van het gebouw geminimaliseerd door de activering van de thermische massa van de betonconstructie en de inzet van responsief gestuurde gebouwinstallaties. Hierbij wordt de verwarming, koeling, luchtverversing en verlichting van elke ruimte individueel gestuurd op basis van het daadwerkelijk aantal aanwezige personen. Dit zorgt voor optimaal comfort voor de gebruikers en voorkomt verspilling van energie.

Groen is daarnaast niet alleen te zien in onze binnentuin, ook op het dak wordt waar mogelijk groen toegepast. Met al dit groen dragen we ons steentje bij aan het vergroten en verbeteren van de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in de omgeving.

Operatiekamers met daglicht

Alle spreek- en onderzoekskamers voor de consulten en dagbehandelingen zijn op de begane grond. De verpleeg- en operatieafdeling voor intensieve zorg bevindt zich op de eerste verdieping. Door alle intensieve zorgfuncties op één verdieping onder te brengen ontstaan korte looproutes voor het personeel en wordt verticaal beddentransport nagenoeg overbodig. De operatieafdeling (vier ultramoderne operatiekamers) wordt net als het hele gebouw voorzien van grote ramen. Het personeel heeft hierdoor ook daglichtbeleving én uitzicht naar buiten. Dit zorgt voor een goed dagritmegevoel tijdens de operaties en draagt bij aan een gezonde en stimulerende werkomgeving voor het personeel.

De zorg van de toekomst

Boerhaave Kliniek is zo ontworpen dat het klaar is voor de zorg van de toekomst. Naast duurzaamheid is ook ‘optimalisatie van processen’ als uitgangspunt genomen bij de bouw. Boerhaave Kliniek hoopt bij te kunnen dragen aan de medische boulevard die de gemeente Utrecht hier wenst te realiseren en we streven ernaar zo goed en intensief mogelijk samen te werken met het vlak naast ons gelegen St. Antonius Ziekenhuis.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp