Maak een afspraak

Schaamlipcorrectie door
Drs. M.C. Schuringa

  • Naam : Anoniem
  • Behandeling : Schaamlipcorrectie
  • Specialist : Drs. M.C. Schuringa

Schaamlipcorrectie door dokter Schuringa

Na lang te hebben getwijfeld, de stap gezet om een consultafspraak te maken. Ik wilde gewoon eens horen wat een medisch professional over de grootte van mijn schaamlippen zou zeggen. Dokter Schuringa komt heel rustig en professioneel over en laat je direct op je gemak voelen. Het is natuurlijk toch behoorlijk prive. Dokter Schuringa verteld voornamelijk de praktische zaken over de ingreep en wat je kan verwachten. Daarna heb je een gesprek met een consulente. Een hele vlotte leuke meid. Die zich meer richt op de persoonlijke/emotionele kant van de ingreep. Ik heb dit als heel erg prettig ervaren omdat ik met haar even kon nadenken hoe het voor mij zou zijn, wie vertel je hierover, praktische dingen als wat vertel je op werk (tip: ingreep aan je stuitje) maar ook op gebied van je seksleven. Ik heb toen direct een afspraak gemaakt voor de ingreep maar wel pas over 3 maanden. Zo had ik rustig de tijd om erover na te denken en aan het idee en het gevoel te wennen.

Naar mate de datum dichterbij kwam, hoe beter ik mij ging voelen. Dag voor de ingreep ben ik netjes gebeld over hoe ik mij voelde, zenuwen en of ik er klaar voor was. Ook krijg je dan het tijdstip van de ingreep te horen. Heel prettig dat je niet de hele dag aanwezig hoeft te zijn! Ik moest mij om 13u melden, natuurlijk toch een beetje zenuwachtig! Al gauw werd ik opgehaald door de verpleegkundige en beneden in een bed gelegd, met nog 3 andere bedden, de gordijnen zijn altijd dicht, dus geen zorgen om je privicy. Je krijgt een verdovende creme die je 30min voor de ingreep op je hele vagina moet smeren. Tip: doe dit ook goed en gebruik alle creme, dan is alles goed verdoofd! Toen op naar de operatie kamer. Dokter Schuringa en nog 2 verpleegkundige. Op dit moment gaat alles ontzettend snel en kan vooral aanraden om het maar even over je heen te laten komen.

Je benen komen in steunen, dit is even wennen maar probeer dit los te laten! Dan de verdovende prikjes, voor mij het spannendste gedeelte. Dit is mij echt 300% meegevallen. Door de creme voelde ik nauwelijks iets, voornamelijk zweethandjes van de spanning! Dan gaan ze beginnen, ik lag lekker te kletsen met de verpleegkundige en heb niets van de ingreep gevoeld! Na een minuut of 20 was het alweer klaar en kon ik terug naar mijn bed. Daar kreeg ik een koelcompress, deze moet je goed tegen je vagina aanhouden, niet schrikken, het kan nog wat bloeden, dit is normaal! Na een klein uurtje kon ik richting huis!

Alles was nog verdoofd dus dat ging prima! Thuis lekker op de bank gaan liggen en goed blijven koelen met het compress (of diepvrieserwten met een theedoek), dit geeft goede verlichting! De eerste week ben ik thuis gebleven van werk. Ik heb heel weinig pijn gehad, mede doordat ik veel rust hield. Geen pijn met plassen gehad, soms nog wel wat bloedverlies en het was donkerblauw en gezwollen! Ga dus niet te veel kijken, laat het gewoon met rust! Ik heb de eerste 1,5 week lekker een losse trainingsbroek aangehad zonder ondergoed, vond ik het prettigste. Na een week begonnen de eerste hechtingen al los te laten en soms wat te jeuken, dit komt doordat het aan het genezen is! Op werk de eerste dagen een pantalon aan gehad, dit heeft een wat lager kruis en daardoor minder wrijving! Na 3/4 weken was alle ‘pijn’ zo goed als verdwenen maar luister wel naar de adviezen van de arts en dus braaf 6 weken niet fietsen, sporten of seks. Dit lijkt lang maar vliegt voorbij! Het is nu bijna 3 maanden geleden en het ziet er prachtig uit. Soms trekt het heel licht door de littekentjes (die je overigens niet ziet). Wanneer je al lang twijfelt en je er niet fijn bij voelt zou ik iedereen aanraden om gewoon een afspraak te maken voor een consult, zo voel je al snel of dit voor jou een oplossing is. Voor de ingreep of pijn hoef je het, naar mijn ervaring dan, echt niet te laten!

Ik ben zeer tevreden!

Volgende resultaten